Причини и лечение на импотентност при мъжете

България

Сексуалната активност в силния пол е от голямо значение, тъй като засяга тяхното физическо и психическо здраве. Нарушаването на потентността може да се случи на всяка възраст и винаги е придружено от неудовлетвореност от себе си и депресия. Липсата на сексуален живот е депресираща. Експертите обаче казват, че е напълно възможно да се справим с такъв проблем, необходимо е само да се установят точните причини за сексуална импотентност при мъжете.

Импотентността е нарушение на нормалната ерекция, поради което мъжът не може да завърши полов акт. В този случай пенисът може да бъде във възбудено състояние за дълго време, но еякулацията е невъзможна. Ако такъв проблем се е случил веднъж, няма причина за безпокойство, но постоянните нарушения на половата функция са причина да се замислите за здравето си и да потърсите медицинска помощ.

Значителен брой фактори могат да повлияят на появата на импотентност. Изключително важно е да можете да правите разлика между тях и да ги елиминирате своевременно. Освен това мъжката полова импотентност може да бъде признак за развитието на опасен патологичен процес в организма. Основните причини за разстройство на сексуалната активност са:

Психологически фактор. Той причинява смущения в интимния живот в около 20% от случаите. Причините, които провокират появата на полова слабост при мъжете, могат да бъдат проблеми в отношенията, чувство на неувереност в себе си, превъзбуда, страх от провал, както и умора и депресия.
Неврогенни нарушения. Свързан с патологии на нервната система. Възбудата, която възниква в мозъка на мъжа и кръвообращението в областта на таза, са тясно свързани. Развитието на различни заболявания или наранявания го нарушава и причинява импотентност.
Анатомични. Проблемите с ерекцията често се причиняват от вродено изкривяване на пениса, твърде къса френума и други дефекти в пениса.
Съдови заболявания. Импотентността, която настъпва след достигане на 40-годишна възраст, най-често се свързва с нарушено функциониране на сърдечно-съдовата система. При недостатъчно кръвоснабдяване на гениталния орган възбудата му настъпва много бавно.
Ендокринни нарушения. Сексуалната слабост често се появява поради дефицит на хормона тестостерон и се проявява при силния пол след 50 години. Някои заболявания на ендокринната система могат да причинят хормонален дисбаланс, който значително намалява половата функция.
Прием на лекарства. Циалис – чудесно решение. Психотропните, хормонални и съдоразширяващи лекарства не само причиняват еректилна дисфункция, но и намаляват сексуалното желание.

Оцени този ресурс:
( No ratings yet )
ВИТОШКА
Add a comment