Особености и видове туризъм в България

България

България е страна на контрастите! Благоприятният климат и благоприятното географско положение ви позволяват да се насладите на изумителното море и слънчеви плажове през лятото и да се спуснете от заснежените планини през зимата! България заема средна позиция между Европа и Азия. Така че манталитетът също е двоен. Туристите си взаимодействат предимно с млади българи, които изобщо не говорят руски, но имат наистина азиатски талант за търговия: цените за чужденци традиционно са по-високи от тези за техните собствени. Ето защо е по-добре да се опитате да овладеете елементарни фрази, за да може, ако е възможно, да преминете за свой.

Друга важна характеристика на България, която може да обърка, е противоположната на нашия невербален израз на съгласие / несъгласие. В знак на съгласие те клатят глави от една страна на друга, а при отказ, напротив, клатят глави нагоре и надолу.

Сходството на езиците може да доведе до допълнителни недоразумения. Ако ви кажат „надясно“, това означава, че си струва да отидете „направо“. Традиционният български тост „за корем без херния“ няма нищо общо с медицината, а просто „за живот без притеснения“.

И ако едно момиче е адресирано като „кок“, това не е опит за обида: на български това е „булка“.

Друга особеност на България се отнася до вината: те обикновено пият червени вина през онези месеци, в които присъства буквата „р“, в останалата част – бели.

Обменните курсове в хотелите обикновено не са много благоприятни, така че е по-добре да го направите в града.

Традиционният бакшиш е 10% от цената на услугата.

Видовете туризъм в България изненадват с разнообразието си.

Морският туризъм в България означава прекарване на свободното време на море. България има интересни пристанища за круизи. Поради тази причина през последните години България все повече се превръща в предпочитана дестинация за екскурзии с круизи в Европа или Средиземно море. България е привлечена от пристанищните градове, простиращи се на пясъчни плажове и исторически забележителности по Черноморието.

Балнеологичен и здравен туризъм в България. Представлява комбинация от средиземноморски или континентален климат, полезни термални извори, чиято температура варира от 20 ° C до 100 ° C, терапевтична кал, балнеоложки традиции, датиращи от древни времена, и относително евтини, в сравнение с други членове на Европейския съюз, цени … Повечето курорти, специализирани в различни заболявания, но покриващи почти целия спектър от заболявания, от кожни до урологични, са разположени в планините или по Черноморието. Сред тях най-популярни са санаториумите в Сандански, Велинград, Хисар, Девин, Сапарева баня, Кюстендил и такива перли сред морските курорти като Поморие, Свети Константин и Елена и Златни пясъци. Дори българската столица София има свои минерални извори (температура – от 20 ° C до 50 ° C),

Спортният туризъм в България е разходки, ски , колоездене, отдих с автомобили и т.н.

Когнитивният туризъм в България предполага запознаване с природните ресурси, с историческите забележителности, с културните центрове.

Религиозният туризъм в България също се осъществява, тъй като има много свещени места – манастири, църкви, катедрали, до които постоянно се правят поклоннически обиколки.

Фестивален туризъм в България- широка гама от туристически обиколки, организирани за посещение на различни национални изложби, панаири, фестивали по всяко време на годината.

Научният туризъм в България означава провеждане на различни научни конгреси, семинари, конференции и т.н. Преди това този вид туризъм се провеждаше предимно в различни големи градове в България. Сега такива конгреси започнаха да се провеждат сред природата.

Селският туризъм в България е отличен избор за любителите на природата и всичко живо. В страната има повече от достатъчно селски райони, така че можете да изберете уютно селце по ваш избор.

Ловният туризъм в България предлага да прекарвате време с цел да ловувате птици и дори риба.

България през лятото.

Не е само плажна и морска ваканция, но и културна и образователна. Курортът е водещата държава по брой исторически и културни забележителности в света.

В страната липсва и езикова бариера, има сравнително ниски цени, огромен брой хотели с различни категории звезди, вили, частни къщи и апартаменти и т.н.

България е уникална държава с уникални характеристики на относително малка площ.

Днес България не е страна с достатъчно развита инфраструктура. Все пак може да се отбележи, че има огромно разнообразие от най-вкусната българска кухня, качествени плодове, зеленчуци, млечни и месни продукти.

СПА туризъм в България сега също се развива добре. Тази посока на туризма води до огромна перспектива за страната. Някои европейски страни отдавна използват този вид туризъм, който е много търсен сред различни туристи. Съвременните български хотели разполагат с модерни СПА центрове, където се провеждат различни здравни процедури.

Въпреки огромните предимства на развитието на тази индустрия, туризмът в България има и своите негативни страни.

Първо, страната се характеризира с излишък от оферти. Днес в България са построени огромен брой хотели. Не всички хотели обаче се отплащат на туристическия пазар в страната.

Второ, туризмът в България има проблеми с персонала. Въпреки факта, че в страната има петдесет и четири училища, които преподават услуги в туристическия сектор и провеждат огромен брой стажове, завършилите такива училища впоследствие не остават в тази страна. Много български жители заминават да работят в туристическия бизнес в чужбина. Някои хотели и ресторанти в България работят от един и същ персонал от няколко години.

Много български жители отиват да почиват в други страни, тъй като разходите за живот в хотелите там са много по-ниски от тези в България. Освен настаняване обаче има и храна, забавления и т.н. Тези характеристики в други страни са много по-скъпи, отколкото в България.

Детска почивка в България предопределени за успех. Има ниски цени, благоприятен климат, добре развита инфраструктура за отдих на децата, широки пясъчни плажове, плитко море, липса на езикова бариера и абсолютна безопасност. Според статистическите проучвания повечето деца идват в курортите на България с един от родителите си – или с майка си, или с баща си. В този случай продължителността на почивката е от седем или осем до десет или четиринадесет дни. Като се има предвид този фактор, в много хотели децата под дванадесет години остават с отстъпка от петдесет процента. А в някои хотели настаняването на такива деца е напълно безплатно. Също така туризмът в България за деца предлага различни лагери, разположени в известните курортни зони. Разходите за отдих в детски лагери са много по-евтини от настаняването на деца в хотел в България.

Международният туризъм в България е икономическа дейност, свързана с пътуванията на туристи, техния престой и обслужване. Министерството на туризма в България е член на Световната туристическа организация.

Оцени този ресурс:
( No ratings yet )
ВИТОШКА
Add a comment