Хотелите в София?

България

Когато стане горещо е естествено всеки от нас да иска да се разхлади и морето е по-изкушаващо от когато и да било. Предопределя ли тази наша нагласа не толкова щастливо лято за хотелите разположени в София?

Какъв е профила на мнозинството от гостите в Софийски хотели?

Оказва се, че макар морският бряг така да привлича много от българите, има и друга група хора, за които София е част от лятото им – това са чужденците.

Бизнес пътуване

Голяма част от бизнес посетителите на България са насочени именно към София и това не е учудващо, т.к. хиляди фирми имат свои представителства в София, също така всички посолства и държавни агенции имат приемни кабинети в София.

Хотелите в София разчитат до голяма степен на гости пътуващи по бизнес дела. Поради тази причина имат напълно оборудвани конферентни зали, персоналът им говори най-малко по един чужд език и сътрудничат за поръчка на такси или кола под наем.

Често при заявка на резервацията хотелът изпраща свой представител на летището който да посрещне госта и да го откара до хотела.

Екскурзия

Да, голяма част от гостите на Софийски хотели през лятото са дошли на почивка. В интерес на истината по-голямата част са чужденци, но не липсват и българи желаещи да опознаят столицата си.

През лятото София е почти празна, задръстванията трудно могат да се определят като такива и има редица промоции по МОЛ-овете.

Чужденците се наслаждават на нощния живот който може да предложи София, на Витоша, на парковете, на археологическите забележителности, а някои посещават музеите и църквите. Ако хотелът който сте избрали е и с басейн то можете да се сдобиете със завиден шоколадов загар.

Оцени този ресурс:
( No ratings yet )
ВИТОШКА
Add a comment