Кои са задължителните аминокиселини за мускулна маса

Жена с мускули София

Тренирате усилено от месеци, но релефът на тялото ви не се приближава изобщо до този на модел на Келвин Клайн.

Е, под определена светлина и определен ъгъл може би малко повече си личат плочките…

Няма защо да се залъгвате – резултатите не идват така, както сте очаквали.

Ако се припознавате тук, няма за какво да се обвинявате – ако тренирате усилено, проблемът не е във вас.

Вероятно изпускате ключов елемент от изграждането на релефно тяло, а именно – добавките.

Хранителните суплементи са задължителни за хора, които тренират интензивно, тъй като предпазват мускулите от разпад и предотвратяват претоварването. Когато не доставяте нужното гориво на организма, той започва да си го доставя от мускулните влакна и по този начин разрушава натрупаната маса.

Без помощта на добавките няма да постигате оптимални резултати по време на тренировка и мускулите ще се оформят мъчително бавно.

За да взривите растежа на мускулна маса е необходимо да се доверите на приема на важните градивни елементи за мускулите.

Най-важните аминокиселини за спортисти

Аминокиселините са градивните елементи на протеините, които изграждат мускулните влакна. Освен това те участват и в почти всички процеси на организма.

Натрупването на мускулна маса не е единствената функция на аминокиселините – те са фундаментални за функционирането на цялото тяло.

Ако тренирате интензивно – така, както трябва, за да натрупате мускулна маса, ще настъпи дефицит на аминокиселини. Това ще възпрепятства протеиновия синтез в мускулите и ще започне разпад на мускулната тъкан.

Ето защо всеки спортист трябва да си набавя допълнително аминокиселини чрез добавки.

Някои аминокиселини – есенциалните – се произвеждат самостоятелно от организма, но неесенциалните се набавят единствено чрез храна или суплементи.

Не допускайте грешката, която ще доведе до намаляване на мускулната маса и ще обърне ефекта от усилените тренировки.

В Workout.bg ще намерите богата колекция от добавки с различни аминокиселини, които ще защитят мускулите от разпад и ще ускорят техния растеж.

Какво е действието на BCAA – верижно-разклонените аминокиселини

BCAA е съкращение за Branched-Chain Aminoacids, или верижно-разклонени аминокиселини. Те включват есенциалните аминокиселини левцин, изолевцин и валин.

Есенциалните аминокиселини не се произвеждат самостоятелно от организма и трябва да се добавят чрез храна или добавки. Те участват във всички метаболитни процеси на тялото, затова лесно се изчерпват по време на тренировка.

Приемът на аминокиселини ще осигури достатъчно гориво на тялото за мощна и интензивна тренировка, за качествено натоварване на мускулите.

Аминокиселините ще помогнат и с възстановяването на мускулните влакна след това, което е ключово, за да започне процеса на растеж на мускулна маса.

Доверете се на добавките с аминокиселини от Workout.bg – изпъкналият релеф е по-близо, отколкото очаквате.

Оцени този ресурс:
( 1 assessment, average 5 from 5 )
ВИТОШКА
Add a comment