Как да изберем полилей?

Мебели

Как да изберем полилей?

Осветлението е най-важният елемент на всеки интериор, който позволява не само да осигури на жителите светлина, но и да зонира стаята и да украсява интериора. Въпреки широката гама от осветителни тела, повечето купувачи избират полилеи.

 Кой полилей да изберете за конкретна стая?

 Полилеят може да бъде за таван или висулка. Всичко зависи от височината на таваните: За дневни с тавани с височина 2,5-3 м се препоръчва да се окачи полилей с разстояние 2-2,2 метра до пода, така че дори най-високите да могат свободно да се разхождат из стаята. Ако таваните са високи – от 3 метра, тогава можете да изберете дълъг полилей – всичко зависи от естетическите качества. Таванна лампа се вписва идеално в стая с ниски тавани.

Полилей в различни стаи

Изискванията за осветление в различните помещения са напълно различни: Полилеят в залата може да бъде масивен и да виси в центъра на стаята, а за надлъжни стаи можете да изберете 2 полилея и да ги подредите симетрично. Осветителното тяло за спалня трябва да създава разсеяно и меко осветление, така че е подходящ вариант за таван. За детската стая е необходимо да изберете преди всичко безопасна лампа – без стъклени и кристални елементи. Трябва да изберете полилей за кухнята с компактни размери, за предпочитане тип таван. Важно е лампата да не се страхува от влага. За банята също трябва да изберете малък по размер, устойчив на влага полилей. Най-добре би било да изберете малък вариант на тавана за коридора. Ако изберете полилей за опънат таван, тогава трябва да вземете предвид такъв нюанс: той ще бъде близо до опънатия филм или текстила, съответно, когато лампите се нагряват, филмът може да започне да се топи. Това означава, че трябва да изберете умерена мощност. Монтажът също има значение – няма да има проблеми при монтирането на кука, а в случай на използване на монтажната платформа, ще трябва да направите задна лента – преди да монтирате опъващия капак.

Как да изберем размера?

 Струва си да се вземат предвид размерите на стаята. Полилеят не трябва да се губи в него или да изглежда обемист. Освен това, ако изберете малка опция за голяма стая, тогава светлината може да не е достатъчна. Ето защо има такова правило: за да изберете идеалния размер на полилея, трябва да добавите ширината и дължината на стаята и след това да умножите това число по 10. В резултат на това получавате диаметъра на полилея в сантиметри. Тези препоръки ще помогнат на всеки да избере правилния полилей, който не само ще осигури висококачествено осветление, но и ще допълни и украси интериора на всяка стая. Богата гама от различни видове полилеи на достъпни цени ще откриете в онлайн магазин shop.polarislighting.bg .

Оцени този ресурс:
( No ratings yet )
ВИТОШКА
Add a comment