Да поговорим за плота в банята

Мебели

Плотът – новото нещо, чрез което можете да придадете допълнителен блясък в банята

Именно плотът е нещото, което от сравнително наскоро започна да завладява домашните бани и до известно време се смяташе за нещо необичайно. Днес изключително много хора, занимаващи се с ремонт и обзавеждане знаят, че че той може да превърне банята не само в място, където си взимате душ, но и в място за отпускане, за релакс, където можете да се отпуснете и да отделите време, за да се погрижите за себе си.

Например, мивката не трябва да бъде снабдена само с шкафче – за това можете да използвате плот и да организирате допълнително място за съхранение около мивката. 

Върху този плот може да се поставят онези предмети, които се използват най-често, както и просто декоративни неща. 

Плотът в банята може да бъде с абсолютно всякакъв размер и ако банята не е съвсем малка, тогава плотът може да бъде няколко пъти по-голям от мивката. Под такъв плот е логично да се организира система за съхранение, която ще замени всички стенни шкафове и в същото време ще изглежда възможно най-привлекателно и спретнато.

В случай, че решите да оборудвате банята си с такъв многофункционален и естетичен елемент като плот, тогава изборът му трябва да се вземе сериозно. Плотът трябва да бъде здрав, надежден, издръжлив и да се вписва в интериора. Плотовете за баня са изработени от различни материали. И така, естественият камък и като правило, мраморът, може да има гланцова или матова повърхност, впечатлява със своите качества, като издръжливост и здравина, устойчивост на всякакъв вид повреди, но в същото време тежи много и е скъп. 

Нова мода са плотовете, изработени гранитогрес, от изкуствен камък, съставени от мраморни или гранитни стърготини, свързани с акрил, са почти толкова добри, колкото естествения си аналог по свойства, но се надраскват малко по-лесно, за сметка на това са много по-евтини и външно разликата е трудно забележима.

Травентинът също присъства все по-често в банята, благодарение на неговите добри свойства.

Плотовете, изработени от стъкло също могат да имат абсолютно всякаква форма, те са устойчиви на влага, устойчиви на повреди, а вътрешната им страна винаги може да бъде залепена с всеки тониращ филм.

Естествено, имат и недостатъците, някои от които включват крехкост и образуване на варовикови петна от вода, така че този тип плот не е намерил широка популярност.

Оцени този ресурс:
( No ratings yet )
ВИТОШКА
Add a comment