Цветен гардероб в интериора

Business

Повечето от клиентите искат да живеят в красив пъстър интериор. Но в същото време той се страхува от активното присъствие на цвят. Обикновено в този случай дизайнерите отиват по прост начин: добавят ярки петна към интериора с помощта на текстил и декор.

Но има и друг начин: използвайте боядисани мебели. Обяснявам защо го препоръчвам на клиентите си, когато проектирам интериор.
Селин Пулфор
Защо изобщо интериорът се нуждае от цвят?
За да е забавно. Дори и най-красивият минималистичен интериор, проектиран в сдържани нюанси, може да се отегчи с времето. В крайна сметка пълният неутралитет в много отношения е сходен с монотонността. Нямаме достатъчно ярки цветове и емоции, свързани с тях. Като правило любимите ни нюанси са свързани с нещо красиво: спомени от ваканция, море, цъфтяща градина или, обратно, с нещо ободряващо и енергично.

Неутралният интериор е добър за апартамент, в който съвременният работохолик прекарва само нощта. Но за къщата, в която живее семейството, особено с деца, определено са необходими бои. В крайна сметка такава къща ще даде усещане за пълнокръвен живот, уют и топлина.

Каква трябва да е наситеността на цветовете на мебелите?
Не много, но не твърде малко. В противен случай интериорът ще изглежда недовършен. Ето защо дизайнерите съветват да не се ограничавате до една ярка възглавница – завесите или тапицерията на фотьойла трябва да бъдат подбрани, за да отговарят на нея.

Можете да боядисате стената в наситен цвят – интериорът веднага ще стане по-ярък. Но това е доста рисковано, защото стените имат най-голям дял в цветовата схема. Не всеки ще може да живее спокойно в такъв „активен“ интериор.
Друга добра техника, която отдавна е включена в дизайнерския багаж, е комбинирането на тапет и ярко рисуване на фрагмент от стената в една стая. Но не е подходящ за всички ситуации и не винаги изглежда подходящ.
Вместо стена можете да рисувате мебели – красиви и много модерни.

Стремете се да получите уау ефект


Сочни цветове или, напротив, прашни и сложни, деликатни и пастелни – всякакви нетипични за мебелите нюанси създават усещане за нестандартно пространство, оригиналност и жизнерадост. Особено интересно е, когато виждаме нещо необичайно още при влизане в апартамента: веднага става ясно, че тази къща има свой уникален стил.

Оцени този ресурс:
( No ratings yet )
ВИТОШКА
Add a comment